Tudi v Krškem zasijale praznične luči

Krško, 3. december 2016 – V Krškem so včeraj v Zatonu slovesno prižgali praznične luči, s čimer se je začel praznični december, ki bo v Krškem postregel s številnimi dogodki.

Kot so sporočili iz družbe Kostak, ki je pripravil dogodek, so pri ustvarjanju novoletne okrasitve povezali več generacij. Jelka ob vstopu v staro mestno jedro Krškega je sestavljena iz 1.200 plastenk, ki so jih zbirali v vseh osnovnih šolah občine Krško, Šolskem centru Krško Sevnica, Varstveno delovnem centru Krško - Leskovec in Domu starejših občanov Krško. Prizorišče so letos osvetlili tudi s 50 lampijoni, ki so jih poslikali v osnovnih šolah Jurija Dalmatina Krško, XIV. divizije Senovo, Leskovec pri Krškem, Koprivnica, Podbočje, Brestanica, dr. Mihajla Rostoharja ter varovanci v Domu starejših občanov Krško in Varstveno delovnem centru Krško - Leskovec.  

Pri okrasitvi starega mestnega jedra so tudi letos sodelovale članice KD Prostor vmes, ki so praznično vzdušje pričarale v Josipininem parku z venčkom želja, v mestnem parku ter v izložbah ob Cesti krških žrtev v starem mestnem jedru. Policijska postaja Krško pa je mestu darovala smreko, ki je v lučeh zasijala na Hočevarjevem trgu.

Zbrane sta pred slovesnim prižigom luči pozdravila župan občine Krško mag. Miran Stanko in predsednik uprave družbe Kostak Miljenko Muha.

Praznično vzdušje so na dogodku, ki ga je vodila Vesna Topolovec, pričarali domači izvajalci, in sicer Vokalna skupina POPsi z gospel pesmimi, mlad narodno zabavni ansambel Gala kvintet, Toni Sotošek z družino in harmonikarji ter zbor OŠ Jurija Dalmatina Krško.

 

Več pa v fotogaleriji (foto: Ansat in Občina Krško)

 


Poglejte še

Deli novico še z drugimi