Decembrski praznični dogodki v Krškem

Krško, 30. november 2016 – V Krškem se bodo tudi v letošnjem veselem decembru zvrstili številni praznični dogodki. Ta petek, 2. decembra, bodo slovesno prižgali praznične luči, 10. decembra bo na tržnici Videm potekal Praznični kulinarični in rokodelski sejem ter odprtje drsališča, ki bo letos na parkirišču pri tržnici na Vidmu. Vrhunec dogajanja pa bo ob Prazničnem vikendu 16. in 17. decembra v starem mestnem jedru Krškega s koncerti pop tamburaške skupine Od srca do srca ter Čukov in domače skupine Uranium Pills ter novoletnim bazarjem vse od 12. do 17. decembra.

Pestro praznično dogajanje bo letos rezultat sodelovanja Občine Krško, KS mesta Krško, Mladinskega centra Krško, Centra za podjetništvo in turizem Krško, Kulturnega doma Krško z enoto Mestni muzej Krško, Valvasorjeve knjižnice Krško, Zveze prijateljev mladine Krško, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti ter družbe Kostak.

Ta petek prižig prazničnih luči

Kot so sporočili iz družbe Kostak, ki pripravlja petkov dogodek, so pri ustvarjanju novoletne okrasitve povezali več generacij. Jelka ob vstopu v staro mestno jedro Krškega je sestavljena iz 1.200 plastenk, ki so jih zbirali v vseh osnovnih šolah občine Krško, Šolskem centru Krško Sevnica, Varstveno delovnem centru Krško - Leskovec in Domu starejših občanov Krško. »Družba Kostak uresničuje svoje poslanstvo in skrbi za okolje, v sodelovanju z lokalno skupnostjo pa prispeva k odgovornemu ravnanju z odpadki. Tudi ustvarjanje letošnje novoletne čarovnije daje temu pečat in odpadke spreminja v novo podobo«, so sporočili iz Kostaka.

Jelka ob vstopu v staro mestno jedro Krškega je sestavljena iz 1.200 plastenk, ki so jih zbirali v vseh osnovnih šolah občine Krško, Šolskem centru Krško Sevnica, Varstveno delovnem centru Krško - Leskovec in Domu starejših občanov Krško.

Lučke na jelki v Zatonu bodo zasvetile v petek, 2. decembra, ob 18. uri. Praznično vzdušje bodo pričarali domači izvajalci: Vokalna skupina POPsi z gospel pesmimi, mlad narodno zabavni ansambel Gala kvintet, Toni Sotošek z družino in harmonikarji. Praznične pesmi pa bo prepeval tudi zbor OŠ Jurija Dalmatina Krško, ki na prireditvi sodeluje že tretje leto.

Prizorišče bodo letos osvetlili tudi s 50 lampijoni, ki so jih poslikali v osnovnih šolah Jurija Dalmatina Krško, XIV. divizije Senovo, Leskovec pri Krškem, Koprivnica, Podbočje, Brestanica, dr. Mihajla Rostoharja ter varovanci v Domu starejših občanov Krško in Varstveno delovnem centru Krško - Leskovec.  Pri okrasitvi starega mestnega jedra so tudi letos sodelovale članice društva Prostor vmes. Policijska postaja Krško pa je mestu darovala smreko, ki bo v lučeh zasijala na Hočevarjevem trgu.

Spomin na lanskoletni prižig prazničnih luči.

10. decembra praznični sejem na tržnici Videm z drsališčem

Pester december v mestu Krško bo 10. decembra 2016 postregel s Prazničnim kulinaričnim in rokodelskim sejmom na Tržnici Videm v Krškem v organizaciji Agro Posavje, Kostaka Krško, ki bo ponujal pestro izbiro unikatnih daril za praznične dni. Za spremljajoči program bodo poskrbeli Zveza Sonček, Skavti Župnije Videm, Krške mažoretke s Pihalnim orkestrom Krško, vrtec VILA pri OŠ Leskovec pri Krškem, za ponudbo pa Kavarna in slaščičarna grad Rajhenburg, kmetije, ekološke kmetije, rokodelci in obrtniki … Zbirali bodo tudi nepoškodovane didaktične igrače za otroke iz socialno šibkih družin v sodelovanju z Župnijsko Karitas Krško – Videm, zato vabijo k sodelovanju. Ob tej priložnosti bodo ob 10. uri odprli drsališče, ki bo to zimo na parkirišču pri Tržnici Videm. Z otvoritvenim programom na drsalkah se bodo predstavili učenke in učenci OŠ Jurija Dalmatina Krško.

Novoletni bazar v starem mestnem jedru od 12. do 17. decembra

Od ponedeljka, 12. decembra, do četrtka, 15. decembra, bo v starem mestnem jedru in Mencingerjevi hiši novoletni bazar s pestro ponudbo in spremljevalnim programom različnih kulturnih društev. Vsak dan od 17. do 20. ure bodo v Mencingerjevi hiši rokodelci z izvirnimi darilci, medtem pa bo otroke v Mestnem muzeju Krško med 17. in 18. uro v pravljični deželi pričakal dedek Mraz in različne otroške delavnice. Sprehod po ulicah starega mestnega jedra bodo obiskovalci lahko izkoristili za ugodne nakupe in prednovoletne popuste.

Praznični vikend 16. in 17. decembra – Od srca do srca, Čuki in Uranium Pills

Vrhunec praznovanja se bo odvijal na ulici od Občine Krško do Hočevarjevega trga, in sicer v petek, 16. decembra, bo že od 17. ure dalje na ulici bogat novoletni bazar z rokodelci, ob 20. uri pa bo za zabavo poskrbela pop tamburaška skupina iz sosednje Hrvaške OD SRCA DO SRCA.  Več o skupini in njihovi glasbi na tej povezavi https://www.youtube.com/watch?v=_ZNNx6oZkds

Tudi sobota, 17. decembra, se bo v starem mestnem jedru začela z novoletnim bazarjem z rokodelci, od 19. ure dalje pa bodo obiskovalce zabavali ČUKI ter kasneje domača zasedba URANIUM PILLS PROJECT. Ta dva dni bo med 17. in 24. uro na voljo tudi brezplačen avtobus, ki bo na relaciji KRŠKO AP – KRŠKO RESA – KRŠKO OŠ – KRŠKO ZATON – KRŠKO BLAGOVNI CENTER – LESKOVEC PRI KRŠKEM – KRŠKO GRIČ – KRŠKO ZATON – KRŠKO AP vozil vsako uro.  

Naslednji dan, v nedeljo, 18. decembra, bo ob 10. uri po ulicah starega mestnega jedra potekal novoletni tek v organizaciji Triatlon kluba Krško.

Na Videm prihaja Ana Mraz

Kulturni dom Krško bo konec decembra, natančneje 28. in 30. decembra med 17. in 20. uro, poskrbel za posebno decembrsko vzdušje, saj bodo na ploščadi pred domom na Trgu Matije Gubca gostili zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz, 26. decembra pa pri tržnici Videm.

Žive jaslice 27. decembra
Tako kot v lanskem letu bodo žive jaslice na parkirišču pri Občini Krško potekale v izvedbi Turističnega društva Studenice, in sicer v torek, 27. decembra, ob 17. uri.Poglejte še

Deli novico še z drugimi