"Odprli smo vrata" - v Koprivnici obeležili zaključek energetske sanacije telovadnice in vrtca pri OŠ

Koprivnica, 2. junij 2016 – V okviru praznika občine Krško so včeraj učenci, učitelji in vzgojiteljice slovesno "odprli vrata" po zaključeni energetski sanaciji telovadnice in vrtca pri osnovni šoli Koprivnica. Delo in ustvarjanje v obnovljenih prostorih bo tako bolj prijetno, je ob slovesnem dogodku poudaril župan občine Krško mag. Miran Stanko, v roku dveh let pa bo prihranek končne energije znašal 85 MWh na leto.

Energetska sanacija, sofinancirana iz evropskega kohezijskega sklada v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007 – 2013, razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«, je obsegala sanacijo fasade, strehe, stavbnega pohištva, izolacijo temeljev in zunanjo ureditev. Celotna naložba je znašala nekaj manj kot 313.000 evrov, od tega gradbena dela, ki jih je izvajalo podjetje NGD Ljubljana, 292.000 evrov. 85 % upravičenih stroškov je bilo sofinanciranih iz evropskih sredstev, preostalih 15 % pa je strošek Občine Krško. Uporabno dovoljenje za objekt je bilo izdano konec decembra 2015, v tem letu pa Občina Krško obnovo nadaljuje z zunanjo ureditvijo, v načrtu je tudi obnova kurilnice, kuhinje in knjižnice.

S plesom, pesmijo in glasbo so slovesni dogodek popestrili učenke, učenci in najmlajši iz vrtca ter Pihalni orkester Senovo, na ogled pa je bila tudi razstava ročnih del ročnodelske sekcije KD Anton Aškerc Koprivnica.

Avdio

ŽupanOEnergetskihObnovah.wav

Galerija


Poglejte še

Deli novico še z drugimi