Priznanje za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe PGE Krško

Krško, 4. marec 2015 – Ob Dnevu civilne zaščite so včeraj v Brežicah na osrednji regijski prireditvi podelili priznanja najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite, prostovoljnih reševalnih enot, služb in sestavov ter drugim posameznikom, skupinam in organizacijam za zasluge in prispevek pri razvoju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite in reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč v lanskem letu. Najvišje priznanje – plaketo Civilne zaščite je na predlog župana občine Krško mag. Mirana Stanka prejela Poklicna gasilska enota Krško, ki je priznanje prejela na državni prireditvi konec prejšnjega tedna na Brdu pri Kranju.

Slavnostna govornica Janja Brulc z Uprave RS za zaščito in reševanje se je vsem posameznikom in organizacijam zahvalila in poudarila, da vse ocene in rezultati dela kažejo, da je sistem zaščite in reševanja eden najboljših in najučinkovitejših rešitev za zaščito življenj in premoženja.

Visoko usposobljeni in psihofizično pripravljeni člani Poklicne gasilske enote Krško, ki je prejela priznanje za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe, svoje delo na vseh intervencijah opravljajo profesionalno na področju gasilske tehnike in taktike, posebej pa še na področju nudenja prve pomoči. Lani so nesebično pomagali ob pojavu žleda v Sloveniji ter ob katastrofalnih poplavah v Srbiji, ko so skupaj z ostalimi reševalci uspešno sodelovali pri reševanju v Obrenovcu.

Zlati znak CZ letos pripada Gasilskim zvezam Brežice, Krško in Sevnica, ki letos obeležujejo 60-letnico delovanja. Srebrni znak CZ je prejel poveljnik CZ Kostanjevica na Krki in občinski gasilski poveljnik Robert Zagorc, vodja intervencije zaščite in reševanja ljudi in premoženja v poplavah v letih 2010 in 2014. Bronaste znake CZ je prejelo 27 posameznikov in organizacij, med njimi tudi Sebastjan Komočar, Zdravstveni dom Krško, Enota za tehnično reševanje pri družbi Kostak d.d. Krško ter ekipa, ki je  sodelovala v mednarodni pomoči ob poplavah v Republiki Srbiji: Drago Žnidaršič, Marko Mlakar, Boris Borovinšek, Žiga Rudman, Alen Krevelj, Matej Markl, Marko Prevolšek, Avgust Mlakar, Jože Kranjec, Zoran Jankovič, Zoran Pertinak, Vanja Ilič, Toni Goričanec in Zdenka Močnik.

Kot je v zahvali v imenu vseh nagrajencev poudaril Zoran Jankovič iz Poklicne gasilske enote Krško, so tako v mednarodnem kot v domačem okolju dokazali, da znajo in hočejo delati ter pomagati, ob tem pa prevzemajo najbolj odgovorne naloge v vsakem trenutku. Dodal je še, da je priznanje dokaz, da so na dobri poti.


Poglejte še

Deli novico še z drugimi