Vodniki po občini Krško

...Krško, razčlenjen in hkrati razpotegnjen svet ob Savi, tako tisti, ki se spogleduje z Gorjanci, kot tisti, ki sili preko levega brega Save na sever v pradavni Norik, skriva v svojih nederjih neprecenljive zaklade preteklosti in sedanjosti. Danes je Krško osrenje mesto Posavja in občinsko središče...(Iz vodnika po občini Krško, str. 3)

...Ob vseh tistočletjih in stoletjih sprememb in rasti, je uspel ta biser Posavja ohraniti naravno okolje in v njem najti razvojne možnosti za vse generacije. Spoznajte ga! Prepustite se govorice tega podnebja, barvam te čudovite pokrajine in odprtim dlanem ponujenih rok njenih ljudi...(Iz promocijskega gradiva o Krškem, str. 3). 

...Sakralna dediščina nam lahko veliko pove o temeljih naše kulture in umetnosti. Poleg informacij o nastanku cerkva, njihovi arhitekturi, slogovni podobi in notranji opremi, vsebuje tudi koristne informacije o tem, kdaj je možno posamezne objekte obiskati in kdaj so posebna praznovanja, shodi in drugi tradicionalni dogodki, vezani na posamezno cerkev in kapelo...(Iz vodnika po cerkvah po občini Krško...)Galerija


Deli novico še z drugimi