Predstavitev Občine Krško na sejmu »Jesenski dnevi«

Predstavniki Turističnega društva Senovo, pod vodstvom Tonija Petroviča, člana društva in svetnika občinskega sveta in predstavniki občine Krško, so se udeležili dvodnevnega jesenskega sejma »Jesenski dnevi« v pobrateni občini Cernavoda v Romuniji.

Predstavniki Turističnega društva Senovo, pod vodstvom Tonija Petroviča, člana društva in svetnika občinskega sveta in predstavniki občine Krško, so se udeležili dvodnevnega jesenskega sejma »Jesenski dnevi« v pobrateni občini Cernavoda v Romuniji. Namen sejma je predstavitev turističnih posebnosti, glasbe, narodnih noš in kulinaričnih posebnosti posameznega kraja in krepitev mednarodnih odnosov.

V okviru sejma s številno mednarodno zasedbo, so se ponovno srečali tudi s predstavniki francoske občine St. Sebastian, katero je v lanskem juniju obiskala tudi ekipa Rokometnega kluba Krško, na sejmu pa so poleg romunskih sodelovali še predstavniki iz turškega Istanbula in bolgarske Sofie.

Izjemno obiskan sejem je ob zaključku postregel s folklornimi nastopi, kjer so predstavniki delegacije pripravili izjemen nastop v tradicionalnih narodnih nošah in starimi glasbili ter tako očarali obiskovalce.

Predstavitvena stojnica Občine Krško je bila opremljena s promocijskim materialom, za gnečo pred stojnico pa je bilo poskrbljeno z domačimi dobrotami in domačo živo glasbo.

Odziv na našo kulturo, turistično ponudbo, dobrote in glasbo je bil nad pričakovanji, zato se nadejamo nadaljnje krepitve mednarodnih odnosov, ki glas naše občine in njene lepote nosijo naokoli po svetu.Poglejte še

Deli novico še z drugimi